Assortiment

Iets te vieren of zomaar zin een stuk huisgemaakte taart? Taart verhoogt de feestvreugde! Taart eten begint al met het kijken ernaar.

Mijn taarten zien er onweerstaanbaar lekker uit. Ik maak ze met veel aandacht en goede kwaliteitsproducten. Pas als mijn ‘geheime’ ingrediënt, een vleugje liefde, is toegevoegd, mag de taart gegeten worden.

Je kunt kiezen uit:

New York Cheesecake € 30,00

cheesecake.jpg

Vrij van glutenbevattende granen, met suiker & lactose

Een heerlijk luchtige taart gemaakt van verse roomkaas. De vanille maakt hem warm en zoet en de citroen zorgt voor een goede balans. Dit is zo'n cheesecake waar je van blijft eten, omdat deze lekker licht valt. Niet te versmaden zo lekker.

Van taart eten, word je blij! Probeer ze allemaal.  

Wel genieten maar liever geen gluten en geraffineerde suikers? Je wilt graag
‘ja’ zeggen als er iemand op je werk trakteert of op een feestje. Iedereen
heeft zijn eigen reden om te kiezen voor mijn taarten. Ze worden gemaakt op basis van natuurlijke suikers en zijn vrij van glutenbevattende granen en veelal vrij van lactose. Het zijn heerlijke verantwoorde tussendoortjes. 

Ze passen in deze tijd waarin gezond eten steeds belangrijker is. Ontstaan vanuit mijn eigen behoefte, merkte ik dat er weinig keus was en daar heb ik verandering in gebracht.

Natuurlijke suikers

De 'normale' suiker, ook wel geraffineerde suiker genoemd (witte tafelsuiker, rietsuiker, basterdsuiker, fructose, etc) zijn ontdaan van vitaminen, mineralen en vezels en bevatten alleen nog maar de ‘suikers’. Omdat er geen vitaminen, mineralen en vezels meer aanwezig zijn, is geraffineerde suiker op geen enkele manier voedzaam en zorgt het voor bloedsuikerschommelingen. Dit heeft als gevolg dat je enorme energiedips kunt krijgen. Je lichaam hunkert dan naar meer suiker om weer even uit die dip te komen, waarna je weer in een dip komt.

Natuurlijke suikers zijn ook suikers, maar dan in een heel andere samenstelling met andere voedingsstoffen eromheen. Zoals je het in de natuur kunt vinden. Je lichaam herkent het als voedsel en weet wat het moet doen. De kans is groot dat je minder last hebt van bloedsuikerschommelingen, waardoor je minder de behoefte voelt om te blijven eten om je goed te voelen.

Als natuurlijke suikers gebruik ik banaan, verse dadels, oerzoet, palmsuiker en/of rijststroop.

Glutenvrij bloem

Ik kies voor glutenvrije meelsoorten, omdat deze vaak oergranen zijn met veel voedingstoffen. Dit in tegenstelling tot de witte bewerkte meelsoorten, die vrijwel direct door het lichaam in suiker worden omgezet, daardoor voor bloedsuikerschommelingen en energiedips zorgen.

Ik werk graag met amandelbloem, boekweit, rijstebloem en/of maisbloem.

Lactosevrij

In plaats van boter gebruik ik graag kokosolie. Kokosolie is een verzadigd vet en daardoor als enige plantaardige olie geschikt om te verhitten, omdat deze bij hoge temperaturen stabiel blijft. Ook werkt kokosolie voedend op de schildklier. Dit is een orgaan die die verantwoordelijk is voor het metabolisme en vetverbranding. Een verbeterde werking hiervan zorgt voor een slanker en actiever lichaam.

Alexandra's bananencake € 13,00

bananacake.jpgGlutenvrij 

Vrij van glutenbevattende granen. Bevat natuurlijke suikers

Een heerlijke cake gemaakt op basis van rijstebloem, boekweitmeel, zoete bananen, rozijnen en geroosterde walnoten. Deze  bananencake is onder andere gezoet met rijststroop. En dan te bedenken dat je geen verschil proeft met de gewone bananencake!

Chocoladetaart € 30,00
chocoladetaart.jpg

Vrij van glutenbevattende granen en lactose. Bevat natuurlijke suikers

Hoe is het mogelijk, een echte volle chocoladetaart op basis van oerzoet en amandelbloem.  Een genot voor elke chocolade liefhebber, die ook nog eens graag bewust eet. Lekker, probeer een stuk!

Rabarbertaart (vegan) € 30,00
Rabarbertaart.jpg

Vrij van glutenbevattende granen en lactose. Bevat natuurlijke suikers

Een heerlijk vegan taart bestaande uit drie lagen. De bodem bestaat uit amandelbloem met verse dadels. De zachte smeuïge tussenlaag bestaande uit cashewnoten hebben een tijd in verse sinaasappelsap gestaan en zijn vervolgens gezoet met rijststroop. De taart is afgemaakt met een laag rabarber en aardbeien, die zorgen voor een prettige frisse nasmaak.


Worteltaart € 30,00
carrotcake.jpg

Vrij van glutenbevattende granen. Bevat natuurlijke suikers

Ze zien er hetzelfde uit als mijn 'gewone' worteltaart, maar het smaakt misschien nog wel lekkerder....Deze worteltaart bestaat uit rijstebloem en boekweitmeel en is gezoet met de natuurlijke suikers rijststroop en palmsuiker. Het is bijna onmogelijk
om deze te laten staan.

Brownies € 3,00 per stuk
brownies.jpg

Vrij van glutenbevattende granen en lactose. Bevat natuurlijke suikers

Wat maakt deze brownie zo goddelijk? De juiste balans tussen bitter en zoet, samen met de zachte structuur en smaak van amandelmeel.  Deze brownies zijn gezoet op basis van verse zachte dadels en banaan.

Chocolate-Caramel Cookies (vegan) € 3,00 per stuk
chocolade-karamel.jpg

Vrij van glutenbevattende granen en lactose. Bevat natuurlijke suikers

Een prachtige koek, waarvan de karamel is gemaakt van kokosolie, kokosroom en zachte verse dadels. De koek zelf bestaat uit maïsmeel, haver en oerzoet. De bovenlaag is een smeuïge chocoladetopping. Het geheel is een mooie combinatie geworden tussen zout, zoet en een licht bittertje.

 Tip: Taarten op basis van natuurlijke suikers zijn ideaal om uit te delen op het werk! 

Design by SiS design Development by Big men Lab Nathalie Hennis Fotografie